Isler

Isler recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  450 g finom liszt
•  1 kk szódabikarbóna
•  150 gramm darált dió
•  200 g vaj
•  100 g zsír
•  150 g porcukor
•  1 csipet só
•  1 tk fahéj
A töltéshez:
•  baracklekvár
A mázhoz:
•  20 dkg csokoládé
•  5 dkg fehér csokoládé
•  2 ek olvasztott vaj

Elkészítés módja

1. A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, lefóliázva egy órát pihentetem.

2. Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszurkálom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.

3. 180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki,6 cm-es kiszúrót használtam.

4. A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk. A két féle csokoládét a vajjal felolvasztjuk, simára keverjük. Először a barna csokoládéba mártjuk. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentünk rá. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk a barna csokin.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.