Gesztenyés, csokoládés őzgerinc

Gesztenyés, csokoládés őzgerinc recept
Hozzávalók
A piskótalaphoz:
•  4 tojás
•  4 evőkanál kristálycukor
•  4 evőkanál finomliszt
A töltelékhez:
•  3 csomag (3x25 dkg) fagyasztott cukros gesztenyemassza
•  2-3 evőkanál rum
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
A krémekhez:
•  1-1 csomag főzni való vanília és csokoládé ízű pudingpor
•  6 dl tej
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg porcukor
A csokoládémázhoz:
•  30 dkg tejcsokoládé
•  8 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  4 evőkanál víz

Elkészítés módja

1. 4 tojásból a hagyományos módon, közepes nagyságú tepsiben ujjnyi vastag piskótát sütünk. 2 őzgerincformát alufóliával vagy folpackkal kibélelünk. A gesztenyemasszát áttörjük, a rummal és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal kikeverjük, majd kettéosztva az őzgerincformákba simítjuk.

2. Kétféle krémet főzünk: a csokoládé ízű pudingport 3 deci tejben kevergetve sűrűre főzzük. Ugyancsak sűrűre főzzük 3 deci tejjel a vanília ízű pudingport is. Mindkettőt hűlni hagyjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Elfelezzük, az egyik részt az elektromos habverővel kikevert kihűlt csokoládékrémmel, a másikat a vaníliakrémmel keverjük simára. Először a vanília-, majd a csokoládékrémet kenjük rá a gesztenyére. A piskótából 2 akkora lapot vágunk, hogy a töltött őzgerincformákat befedhessük vele. A krémre illesztjük, éppen csak egy kicsit megnyomkodjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Ezután tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla.

3. A mázhoz valókat egy kisebb lábasba rakjuk, kevergetve addig melegítjük, míg majdnem teljesen fölolvad. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és addig kevergetjük tovább, míg szépen minden föloldódik benne. A készülő édesség tetejét ezzel bevonjuk, dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A leírásban szereplő Gesztenyés, csokoládés őzgerinc recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gesztenyés, csokoládés őzgerinc recept - 6 hozzászólás

  1. admin
    admin #9793 2015. 05. 06. 15:20 Válasz a #9789. hozzászólásra Válasz

    Kedves Kiskukta!
    Köszönjük a visszaigazolást, sajnos elírtuk a piskótalap nevét, nem kakaós, hanem hagyományos, ellenben a lapon a vaníliakrém körül látszik a csokoládékrém, tehát így már teljes a recept és a fotó közötti összhang.

  2. Kiskukta
    Kiskukta #9789 2015. 05. 05. 11:24 Válasz

    Csatlakozom Vassné Edit hozzászólásához, mert a képen nem kakaós piskóta van, és kiegészíteném azzal, hogy a csokoládés krémet nem látom a képen, Így nincs teljesen összhangban a recept és a kép. Különben jó recept, ki fogom próbálni !

  3. admin
    admin #8132 2013. 11. 15. 08:06 Válasz

    Nagyon szívesen, örülünk, hogy tetszik a recept.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #8130 2013. 11. 14. 22:40 Válasz

    Elkészült,köszönöm szépen.

  5. Mesyke
    Mesyke #7966 2013. 10. 29. 06:33 Válasz

    Jól néz ki:)

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #7961 2013. 10. 28. 20:37 Válasz

    Ezt nem értem teljesen,mert sima piskótát látok a befedésnél.
    Nagyon szép sütemény.
    Elkészítem a hétvégére.
    Köszönöm szépen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gesztenyés, csokoládés őzgerinc recept - 6 hozzászólás

  1. admin
    admin #9793 2015. 05. 06. 15:20 Válasz a #9789. hozzászólásra Válasz

    Kedves Kiskukta!
    Köszönjük a visszaigazolást, sajnos elírtuk a piskótalap nevét, nem kakaós, hanem hagyományos, ellenben a lapon a vaníliakrém körül látszik a csokoládékrém, tehát így már teljes a recept és a fotó közötti összhang.

  2. Kiskukta
    Kiskukta #9789 2015. 05. 05. 11:24 Válasz

    Csatlakozom Vassné Edit hozzászólásához, mert a képen nem kakaós piskóta van, és kiegészíteném azzal, hogy a csokoládés krémet nem látom a képen, Így nincs teljesen összhangban a recept és a kép. Különben jó recept, ki fogom próbálni !

  3. admin
    admin #8132 2013. 11. 15. 08:06 Válasz

    Nagyon szívesen, örülünk, hogy tetszik a recept.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #8130 2013. 11. 14. 22:40 Válasz

    Elkészült,köszönöm szépen.

  5. Mesyke
    Mesyke #7966 2013. 10. 29. 06:33 Válasz

    Jól néz ki:)

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #7961 2013. 10. 28. 20:37 Válasz

    Ezt nem értem teljesen,mert sima piskótát látok a befedésnél.
    Nagyon szép sütemény.
    Elkészítem a hétvégére.
    Köszönöm szépen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.