Gesztenyés, csokoládés őzgerinc

Elkészítés módja
1. 4 tojásból a hagyományos módon, közepes nagyságú tepsiben ujjnyi vastag piskótát sütünk. 2 őzgerincformát alufóliával vagy folpackkal kibélelünk. A gesztenyemasszát áttörjük, a rummal és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal kikeverjük, majd kettéosztva az őzgerincformákba simítjuk.
2. Kétféle krémet főzünk: a csokoládé ízű pudingport 3 deci tejben kevergetve sűrűre főzzük. Ugyancsak sűrűre főzzük 3 deci tejjel a vanília ízű pudingport is. Mindkettőt hűlni hagyjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Elfelezzük, az egyik részt az elektromos habverővel kikevert kihűlt csokoládékrémmel, a másikat a vaníliakrémmel keverjük simára. Először a vanília-, majd a csokoládékrémet kenjük rá a gesztenyére. A piskótából 2 akkora lapot vágunk, hogy a töltött őzgerincformákat befedhessük vele. A krémre illesztjük, éppen csak egy kicsit megnyomkodjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Ezután tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla.
3. A mázhoz valókat egy kisebb lábasba rakjuk, kevergetve addig melegítjük, míg majdnem teljesen fölolvad. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és addig kevergetjük tovább, míg szépen minden föloldódik benne. A készülő édesség tetejét ezzel bevonjuk, dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Kedves Kiskukta!
Köszönjük a visszaigazolást, sajnos elírtuk a piskótalap nevét, nem kakaós, hanem hagyományos, ellenben a lapon a vaníliakrém körül látszik a csokoládékrém, tehát így már teljes a recept és a fotó közötti összhang.
Csatlakozom Vassné Edit hozzászólásához, mert a képen nem kakaós piskóta van, és kiegészíteném azzal, hogy a csokoládés krémet nem látom a képen, Így nincs teljesen összhangban a recept és a kép. Különben jó recept, ki fogom próbálni !
Nagyon szívesen, örülünk, hogy tetszik a recept.
Elkészült,köszönöm szépen.
Jól néz ki:)
Ezt nem értem teljesen,mert sima piskótát látok a befedésnél.
Nagyon szép sütemény.
Elkészítem a hétvégére.
Köszönöm szépen.