Mandulás fahéjas kocka, vaníliahabbal

Elkészítés módja
1. A sütőt bekapcsoljuk, és közepesen forróra előmelegítjük. A puha vajat (margarint) először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A lisztet a fahéjjal és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejszínnel együtt. A mandulát durvára vágjuk, szintén a masszába keverjük.
2. Ezután egy kikent kb.30x20 centis tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük. Melegen, kockákra vágva tálaljuk, porcukorral behintjük, és az ugyancsak meleg vaníliahabbal körbeöntjük.
3. A vaníliahabhoz a tejet a félbehasított vaníliarúddal (kevésbé ízes, de takarékosabb megoldás, ha a vaníliarúd helyett kb 2-3 csomag vaníliás cukor készítjük) fölforralunk, a cukros lisztes (esetleg vaníliás pudingporos) tojássárgájára szűrjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, végül a tojáshabot beleforgatjuk.
Mandulás fahéjas kocka, vaníliahabbal recepthez fűződő történet, jótanács
Mandula helyett dióval, mogyoróval vagy akár szezám maggal is készíthetjük, és kerülhet bele maréknyi mazsola vagy más aszalt gyümölcs is.Tálalhatjuk hidegen is.
Nagyon örülünk, nem fog csalódni Zsuzsa.
Köszönöm,nekem tetszik,és meg is sütöm.