Kókuszos pálmalevél

Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Egy kiskanállal elkeverjük, és meleg helyen kb.15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával és a tejes élesztővel összegyúrjuk. Zsíros tészta lesz belőle, ami azért elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb.40 percig kelesztjük. Ezalatt megkel, bár nem nő a duplájára, mint egy hagyományos kelt tészta.
2. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszt is.
3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 50x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kókuszos habot egyenletesen rásimítjuk, majd a tésztát alulról is, felülről is a közepéig feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagon fölszeleteljük, és kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
4. Felvert tojással megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20-22 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.