Gesztenyepürés habcsókrolád

Gesztenyepürés habcsókrolád recept
Hozzávalók
A habcsók-alaphoz:
•  6 db tojásfehérje
•  25 dkg porcukor
•  1 evőkanál étkezési keményítő
A töltelékhez:
•  250 g gesztenyemassza
•  ízlés szerint rum
•  2 dl habtejszín
A díszítéshez:
•  4 kocka csokoládé (10 dkg-os csokoládétáblából)
•  1 tk étolaj

Elkészítés módja

1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42x38 cm-es tepsit.

2. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a keményítőt is.

3. A habot a tepsibe simítjuk. Próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni!

4. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók-alap ráfér. Szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.

6. A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részével ráreszeljük a habcsók-alapra. Ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson.

7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.

8. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

9. A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és lespricceljük vele a roládot.

10. Amikor a csokoládé megszilárdul, szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Gesztenyepürés habcsókrolád recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.