Gesztenyepürés habcsókrolád
Elkészítés módja
1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42x38 cm-es tepsit.
2. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a keményítőt is.
3. A habot a tepsibe simítjuk. Próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni!
4. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók-alap ráfér. Szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
6. A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részével ráreszeljük a habcsók-alapra. Ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson.
7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.
8. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
9. A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és lespricceljük vele a roládot.
10. Amikor a csokoládé megszilárdul, szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.