Narancstorta

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet.
3. A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
5. Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, majd tűpróbáig sütjük.
6. A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel együtt kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük, a margarint belekeverjük.
7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, majd krémmel megkenjük. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
8. A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, majd a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.
Narancstorta recepthez fűződő történet, jótanács
Ez volt a karácsonyi tortánk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.