Vörösboros kuglóf
Elkészítés módja
1. A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyenként a cukros margarinba keverjük, majd a lisztet is beledolgozzuk. A fahéjjal és a kakaóporral ízesítjük. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk, végül a vörösbort is hozzáadjuk.
2. A masszát kivajazott, liszttel behintett kuglóformába töltjük, majd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácsra borítjuk és így hagyjuk kihűlni.
3. A tortabevonót fölolvasztjuk, majd a kihűlt kuglófot bevonjuk vele.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.