Őszibarackos tejfölös sütemény

Őszibarackos tejfölös sütemény recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  40 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  20 dkg porcukor
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 citrom
•  4 tojássárgája
a töltelékhez:
•  2 csomag (2x36 gramm) főzni való vanília ízű pudingpor
•  6 dl tej
•  6 evőkanál kristálycukor
•  1 nagy doboz (400 gramm) tejföl
•  50-60 dkg kemény húsú őszibarack (idényen kívül 40 dkg konzervbarack)
•  4 tojásfehérje
a tészta nyújtásához:
•  finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a lekenéshez:
•  1 tojás
a tetejére:
•  vaníliás porcukor

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a porcukorral összeforgatjuk. A vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, a jól megmosott citrom reszelt héjával és 1-2 kiskanál citromlével ízesítjük, majd a tojások sárgájával összegyúrjuk.

Két részre osztjuk, majd folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport a tejben simára keverjük, a cukorral ízesítjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a tejföllel összekeverjük. A barackokat meghámozzuk, félbevágva a magjukat kiemeljük, húsukat kb.2 cm-es kockákra vágjuk, a tejfölös masszához adjuk. Ha konzervből készítjük, akkor a gyümölcsöt lecsöpögtetjük, azután daraboljuk föl. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk.

3. Az egyik tésztacipót meglisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy egy 20x35 centis, kikent tepsibe éppen beleférjen. A tejfölös barackos masszát rásimítjuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük.

4. Felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, mert csak akkor szeletelhető, ha jól kihűlt. Kockákra vágva, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Őszibarackos tejfölös sütemény recepthez fűződő történet, jótanács

Nem könnyű a tésztával dolgozni, mert törik, viszont ha több lisztet adunk hozzá, akkor sütés után száraz lesz. A kevésbé gyakorlottaknak segítség lehet, ha a tésztát 2 sütőpapír lap között nyújtják ki, és erről borítják át a tepsibe.A tejfölös krémbe sütés előtt 1 evőkanál búzadarát is keverhetünk, így kicsit keményebb lesz ugyan, de könnyebb szeletelni.

A leírásban szereplő Őszibarackos tejfölös sütemény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.