Rebarbarás málnakrémleves

Rebarbarás málnakrémleves recept
Hozzávalók
•  5-6 szál rebarbara
•  20 dkg málna
•  2 csomag vaníliás cukor
•  kristálycukor vagy édesítőszer
•  őrölt fahéj
•  szegfűszeg
•  reszelt citromhéj
•  1/2 csomag tejszínízű pudingpor
•  1 l víz
•  2 dl tejszín

Elkészítés módja

1. A rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe.

2. Öntsük fel vízzel és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vagy az édesítőszert.

3. Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.

4. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

5. Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

6. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csurgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

7. Tálalás előtt hűtsük ki és úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Rebarbarás málnakrémleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, rebarbara recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Rebarbarás málnakrémleves recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #6519 2013. 07. 05. 17:32 Válasz

    Manócska köszönöm!!! Nálunk is nagy kedvencek a gyümölcs levesek. A nagy melegben szinte csak azt ettünk, jól lehűtve. Ehhez a leveshez sütöttem túros leveles rudat, és azzal isteni finom volt.

  2. manócska
    manócska #6500 2013. 07. 05. 14:45 Válasz

    Jól néz ki:) Szeretem a gyümölcs leveseket.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Rebarbarás málnakrémleves recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #6519 2013. 07. 05. 17:32 Válasz

    Manócska köszönöm!!! Nálunk is nagy kedvencek a gyümölcs levesek. A nagy melegben szinte csak azt ettünk, jól lehűtve. Ehhez a leveshez sütöttem túros leveles rudat, és azzal isteni finom volt.

  2. manócska
    manócska #6500 2013. 07. 05. 14:45 Válasz

    Jól néz ki:) Szeretem a gyümölcs leveseket.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.