Francia pulykaleves ropogós tésztakupolával

Francia pulykaleves ropogós tésztakupolával recept
Hozzávalók
•  1 kg pulykaaprólék (far- hát- szárny- zúza- nyak - ami éppen kapható)
•  50-60 dkg leveszöldség (sárgarépa és gyökér vegyesen)
•  1-1 kis darab zeller- karalábé és kelkáposzta
•  1 kisebb vöröshagyma
• 
•  1 kiskanál csemege Piros Arany
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
a tetejére:
•  1 csomag (50 dkg) fagyasztott vajas-leveles tészta (ennek kb. csak a fele kell a leveshez)
•  1 tojás

Elkészítés módja

1. A megtisztított pulykaaprólékból és zöldségből a hagyományos húsleveshez hasonlóan fűszerezve kb. 2 liternyi levest főzünk. Egy kicsit hűlni, ülepedni hagyjuk, azután átszűrjük. A leves tetejéről szalvétával vagy konyhai papírtörlővel a felesleges zsírt leszedjük.

2. A levesben főtt zöldséget a kicsontozott hússal együtt csíkokra vágjuk, majd négy tűzálló leveses- csészében (lehet kis jénai is) elosztjuk. A hideg levest rámerjük (azért hidegen, mert ahogyan majd egyre melegszik, a folyamatosan keletkező gőz a tetejére kerülő tésztát szépen fölemeli). Ami leves, zöldség és hús marad, azt tegyük el másnapra.

3. A vajas tésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, amíg a leves fő. Ezután belisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagra nyújtjuk, és a leveses- csészék átmérőjénél 1-2 centivel nagyobb négy körre szabjuk.

4. A csészék szegélyét felvert tojással körbekenjük, majd a kerek tésztalapokkal beborítjuk, ezek tetejét a maradék tojással megkenjük. Nagy tepsire rakjuk. A maradék tésztát nem lehet visszafagyasztani, így vágjuk kb. ujjnyi széles csíkokra, és rakjuk a tepsibe, a leveses csészék mellé, és ezek tetejét is lekenjük tojással. Előmelegített sütőbe tolva nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb.15 percig sütjük. Ezalatt a leves pont fölforr és a tészta is megsül.

5. Tálaláskor ki-ki maga töri be a ropogós tésztakupolát, és természetesen el is fogyasztja leveséhez. A maradékból sütött rudacskákat pedig bármikor elropogtathatjuk.

A leírásban szereplő Francia pulykaleves ropogós tésztakupolával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.