Alföldi húsgombócleves cérnametélttel

Elkészítés módja
1. A meghámozott apróra vágott vöröshagymát, a forró olajon arany barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a megmosott zöldborsót és kicsit összepirítjuk.
2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje és ha, felforrt sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.
3. Amíg fő, a darált húst a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és kevés zsemlemorzsával összegyúrjuk, hogy könnyen formázható legyen. Végül vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk belőle és a félig főtt levesbe tesszük. Lassú tűzön készre főzzük, tálaláskor forrón tányérokba szedjük és sós vízben kifőzött cérnametéltet teszünk bele.
Ma elkészítettem ebédre, finom, gusztusos nagy sikert aratott. :)
Nagyon szívesen, egyben köszönjük szépen a visszajelzést, további sok sikert kívánunk.
Nagyon ízletes, finom leves lett nekem is ebből az összeállításból. Köszönöm a receptet!
Nagyon szeretjük!A kedvencünk!