Banános-kekszes alagút

Banános-kekszes alagút recept
Hozzávalók
Kekszes rész hozzávalói egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához:
•  25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
•  15 dkg vaj (v. Rama margarin)
•  10 dkg porcukor
•  1 cs vaníliás cukor
•  1 ek holland kakaó
•  2-3 ek rum
•  kb. 0.5 dl tej
•  Kell majd még kb. 16-20 db keksz a krém tetejére.
Vaníliás mascarponekrém hozzávalói:
•  25 dkg mascarpone
•  10 dkg porcukor
•  2 cs vaníliás cukor
•  2 dl Hulala (v. habtejszín)
•  10 gramm porzselatin + 0.5 dl víz
•  2-3 db banán

Elkészítés módja

1. A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint) majd kezdjük el összemorzsolni.

2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót.

3. Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a tejet apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

4. Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd lapogassuk bele a kekszes masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

5. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

6. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

7. Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd keverjük simára.

8. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

9. A banánt hámozzuk meg, vágjuk le a két végét.

10. Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál krémet.

11. Ezután helyezzük a közepére a banánt, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt fogyasszuk el :) ).

12. Ezután rakjuk ki a tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Banános-kekszes alagút recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a banános-kekszes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.