Banános-kekszes alagút

Banános-kekszes alagút recept
Hozzávalók
Kekszes rész hozzávalói egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához:
•  25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
•  15 dkg vaj (v. Rama margarin)
•  10 dkg porcukor
•  1 cs vaníliás cukor
•  1 ek holland kakaó
•  2-3 ek rum
•  kb. 0.5 dl tej
•  Kell majd még kb. 16-20 db keksz a krém tetejére.
Vaníliás mascarponekrém hozzávalói:
•  25 dkg mascarpone
•  10 dkg porcukor
•  2 cs vaníliás cukor
•  2 dl Hulala (v. habtejszín)
•  10 gramm porzselatin + 0.5 dl víz
•  2-3 db banán

Elkészítés módja

1. A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint) majd kezdjük el összemorzsolni.

2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót.

3. Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a tejet apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

4. Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd lapogassuk bele a kekszes masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

5. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

6. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

7. Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd keverjük simára.

8. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

9. A banánt hámozzuk meg, vágjuk le a két végét.

10. Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál krémet.

11. Ezután helyezzük a közepére a banánt, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt fogyasszuk el :) ).

12. Ezután rakjuk ki a tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Banános-kekszes alagút recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a banános-kekszes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Banános-kekszes alagút recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (keksz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.