Olasz mandulatorta
![Olasz mandulatorta recept](/receptkepek/800/600/olasz-mandulatorta-7223.jpg)
Elkészítés módja
1. Kezdésnek összekeverjük az őrölt mandulát, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a két citrom reszelt héját.
2. Határozott mozdulatokkal összevegyítjük a száraz és a nedves anyagokat. A csokit felaprítjuk, majd azt is hozzáforgatjuk a szárazanyagokhoz. Végül belecsorgatjuk az olívaolajat és elkeverjük.
3. Egy másik tálban a tojásokat a kristálycukorral együtt fehéredésig keverjük. Az elkészült masszát egy tortaformába öntjük.
4. Először 200 fokon előmelegített sütőben 5 percig, majd 175 fokon 45 percig sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Olasz mandulatorta recepthez fűződő történet, jótanács
Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!
Kedves Zsuzsa!
A hozzávalókat javítottuk, elnézést a kellemetlenségért!
Üdvözlettel:
Mesterszakács.hu
Meglehet az elkészítésnél mandulalisztet írtam véletlenül.Ezért elnézést kérek!
Felesleges drága mandulalisztet venni,mert nem abból készül.
Kedves Hortenzia!Igazán nem tudom miért javították ki a a hozzávalót,! Én őrölt mandulából készítettem,és természetes hogy jó hozzá!
Most melyik a jó ? A mandulaliszt, vagy a darált mandula ?