Olasz mandulatorta

Elkészítés módja
1. Kezdésnek összekeverjük a mandulalisztet, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a két citrom reszelt héját.
2. Határozott mozdulatokkal összevegyítjük a száraz és a nedves anyagokat. A csokit felaprítjuk, majd azt is hozzáforgatjuk a szárazanyagokhoz. Végül belecsorgatjuk az olívaolajat és elkeverjük.
3. Egy másik tálban a tojásokat a kristálycukorral együtt fehéredésig keverjük. Az elkészült masszát egy tortaformába öntjük.
4. Először 200 fokon előmelegített sütőben 5 percig, majd 175 fokon 45 percig sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Olasz mandulatorta recepthez fűződő történet, jótanács
Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.