Rizzsel töltött rántott őszibarack

Elkészítés módja
1. A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd egy lábasba töltjük. Annyi (kb. 2 deci) forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi és kevergetve főzzük. Közben a tejet fölforraljuk. Amikor a rizs a vizet elfőtte, a tejet ráöntjük, csipetnyit megsózzuk, majd lefödve, kis lángon főzzük pár percig. Ha szinte az összes tejet beitta, a tűzről lehúzzuk, a lábas fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát teszünk, és a rizst a saját gőzében hagyjuk megpuhulni teljesen. Ha kész, a cukorral ízesítjük.
2. A barackokat meghámozzuk, félbevágva a magjukat kiemeljük. A fél barackokat egy kevés vaníliás cukorral meghintjük, majd kb. 1 evőkanál sűrű tejberizzsel töltve eredeti formájukra visszaillesztjük. (A töltelékből maradni fog, de nem jó kisebb mennyiséget főzni belőle).
3. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, majd az utóbbi kettőben ismét megforgatjuk, nehogy a tölteléke sütés közben kifolyjon. A biztonság kedvéért hústűvel is összetűzhetjük.
4. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük, konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve, melegen, 1-1 evőkanál sárgabaracklekvár kíséretében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.