Vargabéles
Elkészítés módja
1. A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral meg a vaníliás cukorral sűrűn folyósra keverjük, majd a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát hozzáadjuk.
2. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, a jól lecsöpögtetett tésztát belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a maradék cukrot is beleszórjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
3. Egy 20x30 centis tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kiolajozunk, morzsával meghintjük, majd 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután rétegenként megolajoztuk, morzsával meghintettük. Sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 50 percig sütjük. Mielőtt fölszeletelnénk, 20 percig pihentetjük. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.