Cukkinis lepény
Elkészítés módja
1. A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.
2. A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit és hagyjuk kihűlni.
3. Az előnyújtott leveles tésztát szoba-hőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot vágjuk négy egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (Vigyázzunk nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele. Így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta.)
4. Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (Én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható.)
5. Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 200 fokon, 10 percig sütöttem.)
Cukkinis lepény recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni az elkészült lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá, de anélkül is nagyon finom, laktató.
Nagyon guszta:) Megy a kedvencekhez.
Kedves Zsuzsa! Örülök hogy neked is tetszik. Egyszerű, és nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Kedves Gizike!Nagyon jó kis receptet hoztál,kipróbálom én is!