Sajtos pogácsa

Elkészítés módja
1. Felfuttatom a langyos, cukros tejben az élesztőt.
2. A lisztben elkeverem a sót és a borsot.
3. A lisztes keverékben elmorzsolom a margarint és a zsírt.
4. Hozzáadom a felfutott élesztőt és a tojássárgáját. Ha nem áll össze, itt jöhet kanalanként a tejföl a tésztába.
5. Jól összegyúrjuk, hajtogatjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre pihenni tesszük a hűtőbe.
6. Ezután kinyújtjuk, ismét hajtogatjuk, folpack, majd 30 perc hűtő. Ez a folyamat még háromszor ismétlődjön meg.
7. Ha megvolt, nyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük őket, tetejüket (oldalukat nem) felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
8. 30 percig pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt.
9. Nekem sima gátsütőm van, tepsinként 40 percig sütöttem őket nagy lángon szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!Sajtos pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom frissen és másnap is!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.