Sajtos gofri
Elkészítés módja
1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a tojással kikeverjük. A lisztet a reszelt sajttal, a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejföllel és a tejjel együtt. Akkor jó, ha éppen csak egy kicsit sűrűbb massza lesz belőle, mint a galuskatészta.
2. A gofrisütőt előmelegítjük azaz bekapcsoljuk, majd sütőfelületét olvasztott vajjal (margarinnal), egy ecset segítségével megkenjük. Jó 1 – 1 evőkanálnyi tésztát elsimítunk benne, majd lezárjuk, és 2 –3 percig sütjük. Ebből a mennyiségből felesre osztott sütőben 18 darab nagyobb goffrink lesz.
3. Tálaláskor a még forró palacsintákra 1–1 evőkanál tejfölt kenünk, reszelt sajttal megszórjuk, és már ehetjük is.
Sajtos gofri recepthez fűződő történet, jótanács
Ha marad a gofriból, forró sütőben melegítsük meg pár pillanat alatt, így biztosan nem szárad ki.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.