Mini croissant sajttal és bacon szalonnával
Elkészítés módja
1. A bacon szeleteket vágjuk félbe hogy beleférjenek majd a tésztába.
2. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vízszintesen vágjuk félbe. Ezután mindkét tésztacsíkot vágjuk fel cikkekre. Én 7 cm-es cikkeket vágtam.
3. Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal és a mákkal.
4. A megszórt tésztacikkekre ezután helyezzünk rá egy-egy félbevágott baconszeletet, majd tekerjük fel.
5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant.
6. Ezután vékonyan kenjük le tojással és szórjuk meg ízlés szerint mákkal.
7. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb fokozaton süssük szép pirosra, ropogósra.
8. Ha minden jól alakul, 20-22 db lesz belőle.
Mini croissant sajttal és bacon szalonnával recepthez fűződő történet, jótanács
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.