Zöldséges torta

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a hideg vajjal/margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással, a sóval és a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva kb.1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
2. A töltelékhez való összes zöldséget megtisztítjuk, a brokkolit apró rózsáira szedjük, a többit közepes (1-1,5 centis) kockákra vágjuk. Enyhén sós vizet forralunk, amibe beledobjuk a répát. 2-3 percnyi főzés után hozzáadjuk a hagymát és a brokkolit, majd újabb 2-3 perc elteltével belekerül a cukkini és a paprika is. 2-3 perig együtt főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük..
3. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy vajjal/margarinnal kikent alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele. A főzőtejszínt a krémsajttal és a tojásokkal kikeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
4. A pirítóst közepes kockákra vágjuk, a zöldségekkel összeforgatjuk, egyenletesen a tésztára szórjuk. A krémsajtos keveréket ráöntjük.
5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25-30 perc alatt megsütjük. Előételként kínáljuk, de könnyű főétel is lehet.
Zöldséges torta recepthez fűződő történet, jótanács
A zöldségekhez lecsöpögtetett olajbogyót vagy kapribogyót is keverhetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.