Ráktorta

Elkészítés módja
1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, áttörjük, és amikor kihűlt, a lisztet, a sütőport, a fokhagymás sót meg az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáadjuk.
2. Összegyúrjuk annyi hideg vízzel, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát vajjal vagy margarinnal kikenünk és a tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen. A puha tésztával nem könnyű dolgozni, csak óvatosan, kézzel nyomkodva lehet a formába simítani, pontosabban nyomkodni.
3. A közben szobahőmérsékleten fölengedett rákot lecsöpögtetjük, a tésztára szórjuk; a kaprot finomra vágjuk. A tojásokat kissé fölverjük, azután a tejet, a fokhagymás sót, a kaprot meg a sajtot is hozzáadjuk.
4. A keveréket a rákra öntjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél egy kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 30 percig sütjük. Meleg előétel vagy önálló vacsora lehet, amit melegen, cikkekre vágva kínálunk.
Ráktorta recepthez fűződő történet, jótanács
Lehet tenger gyümölcseivel is készíteni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.