Ráktorta

Ráktorta  recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  1 közepes burgonya (12 dkg)
• 
•  12 dkg finomliszt
•  1 kiskanál sütőpor
•  1 kiskanál fokhagymás só
•  7 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  0.5-0.7 dl víz
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  25 dkg fagyasztott vagy friss előfőzött (a rózsaszínű fajta) rákhús (esetleg konzerv)
•  1 csokor kapor
•  2 tojás
•  2 dl tej
•  1 kiskanál fokhagymás só
•  7 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés módja

1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, áttörjük, és amikor kihűlt, a lisztet, a sütőport, a fokhagymás sót meg az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáadjuk.

2. Összegyúrjuk annyi hideg vízzel, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát vajjal vagy margarinnal kikenünk és a tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen. A puha tésztával nem könnyű dolgozni, csak óvatosan, kézzel nyomkodva lehet a formába simítani, pontosabban nyomkodni.

3. A közben szobahőmérsékleten fölengedett rákot lecsöpögtetjük, a tésztára szórjuk; a kaprot finomra vágjuk. A tojásokat kissé fölverjük, azután a tejet, a fokhagymás sót, a kaprot meg a sajtot is hozzáadjuk.

4. A keveréket a rákra öntjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél egy kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 30 percig sütjük. Meleg előétel vagy önálló vacsora lehet, amit melegen, cikkekre vágva kínálunk.

Ráktorta recepthez fűződő történet, jótanács

Lehet tenger gyümölcseivel is készíteni.

A leírásban szereplő Ráktorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.