Tejfölös, sajtos rudak

Tejfölös, sajtos rudak recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  2 dkg élesztő
•  0.5 dl tej
•  60 dkg finomliszt
•  1.5 kiskanál só
•  fél kiskanál jóféle pirospaprika
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 dl tejföl
•  2 tojás
a nyújtáshoz:
•  finomliszt
a tetejére:
•  15 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, ás 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson.

2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd kb. 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelye-vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.

Tejfölös, sajtos rudak recepthez fűződő történet, jótanács

A begyúrt tésztát le lehet fagyasztani, így bármikor frissen süthetjük, amikor éppen kedvünk szottyan rá.

A leírásban szereplő Tejfölös, sajtos rudak recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sajtos rúd) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.