Sajtos csavart

Elkészítés módja
1. A lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. A sajtot beleszórjuk, megsózzuk, majd a hideg vízzel összegyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 1 órán át pihentetjük.
2. Ezután enyhén meglisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vastagságú, 40 centi hosszú téglalappá nyújtjuk. Lisztbe mártott derelyevágóval – esetleg késsel – a tésztából hosszában 10, egyenként ujjnyi szélességű csíkot szabunk, amit azután 5 centis darabokra felvágunk.
3. Az így kapott kis lapokat a közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 11-12 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.