Savanyúkáposztás-lepény

Savanyúkáposztás-lepény recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  25 dkg finomliszt
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 tojás
•  2 evőkanál tejföl
•  fél mokkáskanál só
a töltelékhez:
•  50 dkg savanyú káposzta
•  2 evőkanál olaj
•  1.5 dl fehérbor
•  20 dkg füstölt sonka
•  20 dkg reszelt sajt
•  3 evőkanál tejföl
•  1 dl főzőtejszín
•  4 tojás
•  fél csokor kapor
a nyújtáshoz:
•  finomliszt
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  kb.8 szelet lapkasajt (lehetőleg sonkás vagy szalámis)

Elkészítés módja

1. Egy tálban a lisztet a vajjal/margarinnal, a tojással, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, majd az olajon kevergetve megpirítjuk. A bort ráöntjük, az edényt lefedjük, és a káposztát kis lángon addig, 20-25 percig pároljuk, míg a leve elfő. Hűlni hagyjuk, azután a vékony csíkokra vágott sonkával, a reszelt sajttal, a tejföllel, a főzőtejszínnel, a tojásokkal és a fölaprított kaporral összekeverjük.

3. A tésztát egy meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, és egy vajjal/margarinnal kikent 26 centi átmérőjű alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A káposztás masszát egyenletesen ráhalmozzuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb.35 percig sütjük.

4. A majdnem kész lepény tetejére lapkasajtot rakunk, és 5-8 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen megolvadjon és egy kis színt kapjon. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk.

A leírásban szereplő Savanyúkáposztás-lepény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.