Lilakáposztás-boros csirkecomb

Lilakáposztás-boros csirkecomb recept
Hozzávalók
•  4 db tanyasi csirkecomb
•  1 kisebb fej lilakáposzta
•  2 nagyobb lilahagyma
•  3 gerezd fokhagyma
•  2-3 db sárgarépa
•  20 dkg császárszalonna
•  2 ek liszt
•  2.5 dl csirkealaplé
•  2.5 dl vörösbor
•  2 db babérlevél
•  1 kk kakukkfű
•  só (ízlés szerint)
•  őrölt színes bors (ízlés szerint)
•  2-3 ek olívaolaj

Elkészítés módja

1. A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja).

2. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.

3. A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.

4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.

5. A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe és tegyük köré a káposztaszeleteket.

6. Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki és szintén tegyük a tepsibe.

7. Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze és öntsük fel az alaplével na meg a borral.

8. Ezután öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.

9. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam).

10. Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe és süssük még pár percig.

Lilakáposztás-boros csirkecomb recepthez fűződő történet, jótanács

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.

A leírásban szereplő Lilakáposztás-boros csirkecomb recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.