Aszalt paradicsom fűszeres olajban

Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept
Hozzávalók
•  1 kg paradicsom
•  2-3 dl olívaolaj
•  2-3 dl napraforgóolaj
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  friss bazsalikom levél (lehet szárított is)
•  2-3 evőkanál oregánó
• 

Elkészítés módja

1. A paradicsomokat alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magjukat. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak. (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni)

2. Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük üvegekbe, majd adjuk hozzájuk a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot, (vagy a szárított bazsalikomot) az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.

3. Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üvegek tartalmát. (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is)

4. Az üvegeket tegyük hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.

Aszalt paradicsom fűszeres olajban recepthez fűződő történet, jótanács

Az elkészült fűszeres, aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.

A leírásban szereplő Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #6482 2013. 07. 04. 12:23 Válasz

    Igen, hűtőben kell tárolni, legalábbis én ott tároltam, nehogy megromoljon. Próbaképpen 5 hónapig bent hagytam egy kisebb üveggel, és semmit nem változott sem az állaga, sem pedig az íze. Ugyanolyan finom maradt.

  2. t.variam
    t.variam #6481 2013. 07. 04. 11:04 Válasz

    Még nem csináltam ilyet, mennyi ideig áll el? Hűtőben kell tárolni?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #6482 2013. 07. 04. 12:23 Válasz

    Igen, hűtőben kell tárolni, legalábbis én ott tároltam, nehogy megromoljon. Próbaképpen 5 hónapig bent hagytam egy kisebb üveggel, és semmit nem változott sem az állaga, sem pedig az íze. Ugyanolyan finom maradt.

  2. t.variam
    t.variam #6481 2013. 07. 04. 11:04 Válasz

    Még nem csináltam ilyet, mennyi ideig áll el? Hűtőben kell tárolni?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.