Tejszínes sertéshúsleves wokban
Elkészítés módja
1. A húst megmostam, felkockáztam.
2. A hagymát megpucoltam, felkarikáztam.
3. A wokot felforrósítottam kevés olívaolajjal, majd beletettem a hagymát és megpároltam.
4. Kiszedtem a hagymát, majd az olajba a húst tettem, amit fehéredésig kavargattam.
5. Felöntöttem a húslevessel és még fél liter vízzel, lefedtem és majdnem készre főztem.
6. A paprikákat csíkokra vágtam, a metélőhagymát apróra daraboltam.
7. A tejet és tejszínt összekevertem.
8. Amikor a hús már majdnem puha volt, visszaraktam a hagymát, beleraktam a paprikát is, kicsit megsóztam (nem nagyon, hiszen húslevesben főtt) és végül az eperlevél tésztát is hozzáadtam.
9. Újra lefedtem és kb. 10 perc alatt készre főztem.
10. Végül a tej és tejszín keverékét is hozzáöntöttem, belekevertem a metélőhagymát és egy-két perc alatt készre főztem.
11. Tálalásig lefedve hagytam.
Tejszínes sertéshúsleves wokban recepthez fűződő történet, jótanács
Jó kis tartalmas leves.
Majd hozok még wokos receptet. Szeretem, mert nagyon egyszerűen lehet finomságokat készíteni benne.
Mostanában rákaptam a wokban való főzésre, jó kis recept kifogom próbálni.
Szerintem finomabb, mint fazékban, a pirítás miatt. De természetes wok nélkül is megoldható az elkészítése.
Nagyon jó leves.Köszönöm a receptet.
Wokban még nem készítettem levest, biztos ugyan olyan finom mint fazékban.