Paradicsom-krémleves

Paradicsom-krémleves recept
Hozzávalók
•  1 kg paradicsom
•  1 db vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1-2 evőkanál kristálycukor
• 
•  őrölt fehér bors
•  bazsalikom
•  2 dl tejszín
•  1 l víz
•  olívaolaj

Elkészítés módja

1. A paradicsomot daraboljuk fel, majd sózzuk és szórjuk meg ízlés szerint kristálycukorral.

2. Ezután tegyük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten kb. fél óráig süssük.

3. A vöröshagymát vágjuk fel apróra és az olajon kezdjük el üvegesre párolni, majd pár perc után adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát.

4. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az elősütött paradicsomot.

5. Ezután öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tegyünk bele friss bazsalikomlevelet.(szárított bazsalikommal is elkészíthetjük)

6. Forraljuk ki, majd lassú tűzön főzzük kb. 30 percig.

7. Amikor megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.

8. Ezután egy szitán passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk ki.

9. A tejszínt keverjük simára egy kevés lével, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.

10. Ezután kevergetve forraljuk ki, de főzni már nem kell.

Paradicsom-krémleves recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalhatjuk ízlés szerint melegen, vagy éppen jól lehűtve.

A leírásban szereplő Paradicsom-krémleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Paradicsom-krémleves recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #6518 2013. 07. 05. 17:29 Válasz

    Kedves Szabina! Nyugodtan próbálkozzál csak meg szép érett paradicsomból levest főzni, meglátod mennyivel finomabb mint a sűrített paradicsomból. Biztosan neked is jobban ízlik majd.

  2. Szabina
    Szabina #6492 2013. 07. 05. 09:35 Válasz

    Gizike ez nagyon finom lehet!! Az igazat megmondva még csak sűrített paradicsomból készítettem levest. :) Itt az ideje hogy kipróbáljam. Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Paradicsom-krémleves recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #6518 2013. 07. 05. 17:29 Válasz

    Kedves Szabina! Nyugodtan próbálkozzál csak meg szép érett paradicsomból levest főzni, meglátod mennyivel finomabb mint a sűrített paradicsomból. Biztosan neked is jobban ízlik majd.

  2. Szabina
    Szabina #6492 2013. 07. 05. 09:35 Válasz

    Gizike ez nagyon finom lehet!! Az igazat megmondva még csak sűrített paradicsomból készítettem levest. :) Itt az ideje hogy kipróbáljam. Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.