Paradicsom-krémleves
Elkészítés módja
1. A paradicsomot daraboljuk fel, majd sózzuk és szórjuk meg ízlés szerint kristálycukorral.
2. Ezután tegyük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten kb. fél óráig süssük.
3. A vöröshagymát vágjuk fel apróra és az olajon kezdjük el üvegesre párolni, majd pár perc után adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát.
4. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az elősütött paradicsomot.
5. Ezután öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tegyünk bele friss bazsalikomlevelet.(szárított bazsalikommal is elkészíthetjük)
6. Forraljuk ki, majd lassú tűzön főzzük kb. 30 percig.
7. Amikor megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
8. Ezután egy szitán passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk ki.
9. A tejszínt keverjük simára egy kevés lével, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.
10. Ezután kevergetve forraljuk ki, de főzni már nem kell.
Paradicsom-krémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalhatjuk ízlés szerint melegen, vagy éppen jól lehűtve.
Kedves Szabina! Nyugodtan próbálkozzál csak meg szép érett paradicsomból levest főzni, meglátod mennyivel finomabb mint a sűrített paradicsomból. Biztosan neked is jobban ízlik majd.
Gizike ez nagyon finom lehet!! Az igazat megmondva még csak sűrített paradicsomból készítettem levest. :) Itt az ideje hogy kipróbáljam. Köszönöm.