Túrókrémes sütemény

Elkészítés módja
1. A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.
2. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval.
3. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn.
4. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé.
5. Lassanként öntsd bele a tejet.
6. Add hozzá a tojássárgákat, a lisztet és a citromlevet.
7. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze.
8. Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 lépésben, és készíts habot belőle.
9. Öntsd a habba a túrót 3 lépésben és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).
10. Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160 °C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.
11. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki.
12. Miután kihűlt, szeleteld fel és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).
Túrókrémes sütemény recepthez fűződő történet, jótanács
A tetejére szórtam pár szem meggyet, de ez akár el is elhagyható.
köszönöm szépen:)
Ez nagyon jó!! Kedvencke lett :)
Jól néz ki. Megy a kedvencekhez.
Igazi finomság, és olyan habkönnyűnek néz ki. A túrós sütemények nálunk mindig nagyon kapósak, el is mentem ezt a remek receptet.
Nagyon szép és nagyon finom sütemény Gratulálok Marcsi