Szilvás gyümölcskenyér

Elkészítés módja
1. A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra.
2. Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot és a feldarabolt vajat, majd kezdjük el összekeverni. Amikor már morzsalékos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd egyenként a tojásokat. Ezután addig keverjük, hogy egy sima állagú, sűrű masszát kapjunk.
3. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a tészta egyharmadát és simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt szilvával, majd kanalazzuk rá a megmaradt tészta felét. Szintén simítsuk el egyenletesen és szórjuk meg a feldarabolt szilvával. Végül kanalazzuk rá a megmaradt tésztát, majd simítsuk el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje.
4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 60 perc alatt süssük szép arany barnára. (Én légkeverésnél 160 fokon 55 percig sütöttem és amikor kezdett szépen barnulni, lefedtem egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen.)
5. A megmaradt feldarabolt szilvát keverjük össze a citromlével és a kristálycukorral, majd kanalazzuk a sütőből kivett, megsült tészta tetejére. Ezután tegyük vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálódjon a cukor és a gyümölcs.
Szilvás gyümölcskenyér recepthez fűződő történet, jótanács
A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.