Almás sütemény

Elkészítés módja
1. A szobahőmérsékleten fölengedett tésztát lisztezett gyúrólapon nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, majd egy tepsire fektetjük. A lekvárral megkenjük.
2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre daraboljuk. Az almaszeleteket a tésztalapra fektetjük úgy, hogy csak a tésztalap egyik felét fedje be. A vajat a cukorral, a liszttel és a fahéjjal összemorzsoljuk, majd az almaszeletek tetejére szórjuk. A tészta üresen maradt felét az almára hajtjuk, széleit egy kissé lenyomkodjuk, tetejét a tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk.
3. Előmelegített sütőben 180°C-on, 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor, kockákra vágjuk és így kínáljuk.
tetszik a recept!