Palócleves

Palócleves recept
Hozzávalók
•  50 dkg sertéscomb
•  2 db sárgarépa
•  1 db petrezselyemgyökér
•  3-4 db krumpli
•  30 dkg zöldbab
•  1 db vöröshagyma
•  3-4 gerezd fokhagyma
• 
•  ételízesítő
•  őrölt köménymag
•  őrölt bors
•  3 db babérlevél
•  pirospaprika
•  1 teáskanál liszt
•  1 kis pohár tejföl
•  olívaolaj

Elkészítés módja

1. A húst kisebb kockákra vágom.

2. A zöldségfélét ízlés szerinti méretűre felkockázom.

3. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom.

4. Egy fazékba olajat öntök és elkezdem párolni a vöröshagymát.

5. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadom a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és végül a fokhagymát is.

6. Így együtt párolom pár percig, majd megszórom pirospaprikával és felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje.

7. Ízlés szerint fűszerezem, majd félpuhára főzöm.

8. Ekkor hozzáadom a zöldbabot is (fagyasztott zöldbabból is készíthetjük) és tovább főzöm.

9. Végül beleteszem a kockára vágott krumplit és puhára főzöm.

10. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel.

11. Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsurgatom a levesbe. Jól kiforralom és pár percig még főzöm.

A leírásban szereplő Palócleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, palócleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Palócleves recept - 4 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #7085 2013. 08. 10. 21:54 Válasz

    Mi is szeretjük ezt a finom levest.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7067 2013. 08. 08. 16:20 Válasz

    Elkészítettem a mai nap ebédre,és isteni finom lett,bár én még petrezselyemzölddel is megszórtam,ami csak emelte fenséges ízét!

  3. kgizus
    kgizus #7028 2013. 08. 06. 21:12 Válasz

    Kedves Zsuzsa, köszönöm!! Én is mindig megnézem hogy milyen finomságot osztasz meg velünk. Egyben elnézésedet kérem, hogy nem szólok hozzá.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7026 2013. 08. 06. 20:40 Válasz

    Nagyon finomat főztél Gizike!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Palócleves recept - 4 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #7085 2013. 08. 10. 21:54 Válasz

    Mi is szeretjük ezt a finom levest.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7067 2013. 08. 08. 16:20 Válasz

    Elkészítettem a mai nap ebédre,és isteni finom lett,bár én még petrezselyemzölddel is megszórtam,ami csak emelte fenséges ízét!

  3. kgizus
    kgizus #7028 2013. 08. 06. 21:12 Válasz

    Kedves Zsuzsa, köszönöm!! Én is mindig megnézem hogy milyen finomságot osztasz meg velünk. Egyben elnézésedet kérem, hogy nem szólok hozzá.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7026 2013. 08. 06. 20:40 Válasz

    Nagyon finomat főztél Gizike!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.