Dalmát krémes

Dalmát krémes recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  24×39 cm-es tepsi
•  4 db tojásfehérje
•  10 dkg porcukor
•  10 dkg darált dió
•  6 dkg finomliszt
•  1 mokkáskanál sütőpor
•  1 csipet só
A tetejére:
•  5 dkg mazsola
•  5 dkg dúrvára aprított dió
•  1 dl tej
•  1 fiola rumaroma
A krémhez:
•  1 csomag vaníliás pudingpor
•  3 dl tej
•  3 evőkanál cukor
•  4 dl cukrászhab

Elkészítés módja

1. A tejet a rumaromával elkeverjük és egy tálba tesszük.

2. A mazsolát beleszórjuk, hogy egy kissé megduzzadjanak a szemek.

3. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.

4. A diót, lisztet, sütőport elkeverjük és a tojáshabba beleforgatjuk.

5. A tésztamasszát két részre osztjuk, egyik felét egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

6. A másik adag tésztát is elsimítjuk a tepsiben, erre rászórjuk a mazsolát, az aprított diót és 170 fokon, 14 perc alatt megsütjük.

7. Kicsit hagyjuk mindkét tésztalapot hűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.

8. Elkészítjük a krémet.

9. A pudingport a tejjel, cukorral elkeverjük és felfőzzük.

10. Hagyjuk kihűlni és addig a tejszínt kemény habbá verjük.

11. 2 evőkanál habtejszínnel elkezdjük kikeverni a pudingot, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot.

12. Az alsó lapot egy tálcára helyezzük, a krémet rásimítjuk és a diós-mazsolás tésztalappal befedjük.

13. 3-4 órán át hűtőben tartjuk, majd azután felszeleteljük és a tetejét enyhén megszórjuk porcukorral.

A leírásban szereplő Dalmát krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Dalmát krémes recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9919 2016. 05. 10. 22:03 Válasz

    Biztosan finom!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Dalmát krémes recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9919 2016. 05. 10. 22:03 Válasz

    Biztosan finom!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.