Malakoff-torta
Elkészítés módja
1. A tejet a pudingporral, a kristálycukorral és a kávéval lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra.
2. A kihűlt kávés pudingot krémesre keverjük, majd kanalanként a cukros vajat is beledolgozzuk. A sziruphoz valókat fölforraljuk.
3. Egy 24 centi átmérőjű tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alját babapiskótával kirakjuk úgy, hogy néhányat kettétörünk, így mindenhová jut belőle.
4. Először a sziruppal, majd a kikevert lekvárral, azután a krém egyharmadával egyenletesen megkenjük. Erre még két réteget építünk ugyanígy.
5. Hűtőszekrényben egy éjjelen át dermesztjük. Másnap kicsomagoljuk. Tetejét meg az oldalát kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk, és pirított mandulalapocskákkal is megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.