Szezámmagos, rácsos ribiszketorta

Elkészítés módja
1. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon (vagyis zsiradék nélkül) folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk. A lisztet a cukorral összeforgatjuk, a vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, a tojással, a tejföllel és a szezámmag kétharmadával összegyúrjuk. Alufóliába csomagolva legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A ribiszkét megtisztítjuk – ha fagyasztottat használunk akkor azt szoba hőmérsékleten fölengedjük, és alaposan lecsöpögtetjük –, a cukorral és a kekszmorzsával összekeverjük.
3. A tészta kétharmad részét meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 26-28 centi átmérőjű, kikent, alacsony peremű tortaformát. A cukros, kekszes ribiszkét elsimítjuk rajta. A maradék tésztát kisujjnyi széles csíkokra vágva rárakjuk, vagyis a torta tetejét berácsozzuk vele. A tésztacsíkokat tojássárgájával lekenjük, a maradék szezámmagot ráhintjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.