Bombajó torta

Elkészítés módja
1. A tésztához valókból piskótatésztát készítünk (ennek receptjét lásd külön), elharmadoljuk. Nagy tepsiben két vékony lapot sütünk belőle, míg a harmadik részt egy közepes tortaformában sütjük meg. Utóbbit, ha kihűlt, kockákra vágjuk, a tokaji aszúval meglocsoljuk.
2. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük, ahogyan a meggybefőttet is. A pudingport a cukorral, a tejjel és a zselatinnal kevergetve sűrűre főzzük (ha mézzel édesítjük, akkor az csak akkor kerül bele, amikor tűzről lehúztuk). Ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert tejszínt beleforgatjuk.
3. Egy kb. 2,5 literes bombaformát vagy tűzálló tálat a piskótalapra fektetünk, hogy kiszúrhassunk vele két akkora lapot, amekkora a tetejére fér. A többivel kibéleljük az oldalát.
4. A tejszínhabos krémet, a mazsolát, a meggyet meg a boros piskótát belerétegezzük. Elsimítjuk, egy piskótakorongot ráillesztünk. A másikat eperlekvárral megkenjük, majd ezzel az oldalával lefelé a formába tesszük.
5. Hűtőszekrényben 3-4 órán át dermesztjük, majd nagy tányérra borítjuk, és olvasztott csokoládéval körben bevonjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.