Lúdlábtorta

Lúdlábtorta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  3 tojás
•  3 evőkanál kristálycukor
•  1 csapott evőkanál keserű kakaópor
•  3 evőkanál finomliszt
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt
a töltéshez:
•  35 dkg magozott meggybefőtt
a krémhez:
•  3 dl tej
•  1 csomag (4 dkg) főzni való csokoládéízű pudingpor
•  4 evőkanál kristálycukor
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg étcsokoládé
a bevonáshoz:
•  20 dkg étcsokoládé
a díszítéshez:
•  meggybefőtt

Elkészítés módja

1. A tésztához valókból egy 24 centi átmérőjű tortaformában piskótalapot sütünk (receptjét lásd külön). A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük.

2. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, majd közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig főzzük, épp amíg kellően besűrűsödik, ezután hűlni hagyjuk. A puha (szoba hőmérsékeltű) vajat vagy margarint habosra keverjük.

3. A csokoládépudingot krémesre dolgozzuk, majd a vajat (margarint) apránként hozzáadjuk. A csokoládét fölolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük.

4. Hűtőszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük. Végül a tetejét is és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval. (Célszerű a tetején éles késsel bejelölni a későbbi szeletek helyét, hogy a torta szeleteléskor biztosan ne törjön.) Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.

A leírásban szereplő Lúdlábtorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, lúdláb torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.