Lúdlábtorta

Elkészítés módja
1. A tésztához valókból egy 24 centi átmérőjű tortaformában piskótalapot sütünk (receptjét lásd külön). A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük.
2. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, majd közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig főzzük, épp amíg kellően besűrűsödik, ezután hűlni hagyjuk. A puha (szoba hőmérsékeltű) vajat vagy margarint habosra keverjük.
3. A csokoládépudingot krémesre dolgozzuk, majd a vajat (margarint) apránként hozzáadjuk. A csokoládét fölolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük.
4. Hűtőszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük. Végül a tetejét is és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval. (Célszerű a tetején éles késsel bejelölni a későbbi szeletek helyét, hogy a torta szeleteléskor biztosan ne törjön.) Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.