Grillázstorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 4-5 perc alatt habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk.
2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd több részletben a cukros tojássárgájába szitáljuk, közben ugyancsak részletekben a tojáshabot is beleforgatjuk. Elfelezzük, az egyiket a kakaóval barnára színezzük, és a vizet is hozzáadjuk, hogy ne legyen száraz.
3. Két, 23 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, belisztezünk, a tésztákkal külön-külön megtöltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.
4. A töltelékhez a mogyorót egy serpenyőben kissé megpirítjuk. 20 deka cukrot világosbarnára karamellizálunk, a mogyorót belekeverjük, majd az egészet 2 deka vajjal (margarinnal) kikent tepsibe nyomkodjuk. Ha kihűlt, megőröljük, mint a diót.
5. A tojásokat a maradék cukorral kis lábasba töltjük, vízgőzre állítjuk, és kevergetve kb. 30 perc alatt krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk. A maradék 15 deka vajat (margarint) habosra keverjük, és a tojásos krémet meg az őrölt grillázst hozzáadjuk.
6. A „kétszínű” piskótát ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.