Duplán piskótás, rumos torta

Duplán piskótás, rumos torta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  12 tojás
•  12 evőkanál kristálycukor
•  1 csomag sütőpor
•  12 evőkanál finomliszt
a töltéshez:
•  2 csomag (8 dkg) főzni való puncsízű pudingpor
•  5 dl tej
•  50 dkg porcukor
•  10 dkg mazsola
•  1 kis fiola (0.3 dl) bonbon meggy aroma
•  50 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  50 db babapiskóta
•  3 dl rum
a tetejére:
•  15 dkg étcsokoládé
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Ezután több részletben a cukros tojássárgájába forgatjuk, közben beleszitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet is.

2. A felét egyenletesen egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180˚C, légkeveréses sütőben 165˚C) kb. 15 percig sütjük. Ha kész, azonnal megsütjük a másik lapot is.

3. A krémhez a pudingport a tejjel és 10 deka cukorral pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl. A mazsolát az aromával leöntjük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a puncspudingot is. A mazsolát levével együtt hozzákeverjük.

4. Az egyik piskótalapot a fele puncsos krémmel megkenjük. A babapiskótát egyesével a rumban megforgatjuk, majd éllel, pontosabban az oldalára fordítva szorosan egymás mellé a krémbe állítgatjuk. A maradék krémmel megkenjük, a másik piskótalapot ráfektetjük. Hűtőszekrényben 1-2 órán át dermesztjük.

5. Az étcsokoládét vízgőzre téve fölolvasztjuk, az olajjal fényesítjük, végül a tortára kenjük. Amint megszilárdult rajta, már szeletelhetjük is.

A leírásban szereplő Duplán piskótás, rumos torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, piskóta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.