Duplán piskótás, rumos torta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Ezután több részletben a cukros tojássárgájába forgatjuk, közben beleszitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet is.
2. A felét egyenletesen egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180˚C, légkeveréses sütőben 165˚C) kb. 15 percig sütjük. Ha kész, azonnal megsütjük a másik lapot is.
3. A krémhez a pudingport a tejjel és 10 deka cukorral pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl. A mazsolát az aromával leöntjük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a puncspudingot is. A mazsolát levével együtt hozzákeverjük.
4. Az egyik piskótalapot a fele puncsos krémmel megkenjük. A babapiskótát egyesével a rumban megforgatjuk, majd éllel, pontosabban az oldalára fordítva szorosan egymás mellé a krémbe állítgatjuk. A maradék krémmel megkenjük, a másik piskótalapot ráfektetjük. Hűtőszekrényben 1-2 órán át dermesztjük.
5. Az étcsokoládét vízgőzre téve fölolvasztjuk, az olajjal fényesítjük, végül a tortára kenjük. Amint megszilárdult rajta, már szeletelhetjük is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.