Sárgabarackos, mandulás morzsatorta

Sárgabarackos, mandulás morzsatorta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  40 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  10 dkg őrölt mandula
•  30 dkg porcukor
•  30 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 tojássárgája
•  10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
•  1 evőkanál kristálycukor.
a töltelékhez:
•  1 kg sárgabarack (idényen kívül 80-90 dkg barackbefőtt)
•  6-7 evőkanál kristálycukor
•  1 csomag (36 gramm) főzni való vanília ízű pudingpor
a forma kikenéséhez:
•  2-3 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk. A vajjal vagy margarinnal és a tojássárgájával elmorzsoljuk. Egyharmadát egy másik tálba áttesszük, a vékony lapocskákra vágott mandulával és az 1 evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük.

2. A töltelékhez a barackokat félbevágva kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe dobunk, a cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. (Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez)

3. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, a kétharmadnyi morzsatésztát beleszórjuk, és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 jó kiskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk, és ezzel az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. A lapocskákra vágott mandulával kevert egyharmadnyi tésztát rámorzsoljuk.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük föl, amikor már kihűlt.

A leírásban szereplő Sárgabarackos, mandulás morzsatorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.