Tamás-torta

Elkészítés módja
1. Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt lábasba töltjük, felforraljuk, majd a vajat (margarint) is fölolvasztjuk benne. A fehér csokoládét beletördeljük, a cukrot beleszórjuk, és kevergetve 2-3 percig főzzük, míg teljesen sima nem lesz. Vigyázzunk, mert könnyen odakap!
2. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrényben dermesztjük 3-4 órán át. Ha nagyon sietünk, akkor kb. 1 órára a mélyhűtőbe is dughatjuk. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd 1 órányi dermesztés után ismét átkeverjük.
3. A piskótakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és a csokoládékrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermesztjük 1 órán át, azután a tetejére olvasztott fehér csokoládét simítunk.
4. Mielőtt megszilárdulna, az olvasztott étcsokoládéból köröket „rajzolunk” a tetejére (legkönnyebb sima csöves habzsákból), és késsel megcifrázzuk, sőt, kijelöljük a későbbi szeletek helyét is. A tortát csak így lehet ugyanis tálaláskor fölszeletelni, hiszen a már kemény csokoládé törne rajta; ráadásul ezzel a művelettel lesz a torta teteje szép mintázatú.
Tamás-torta recepthez fűződő történet, jótanács
A csokoládé 40 °C alatt fölolvad, ezért nem kell erős vízgőzre állítani; ez fontos, mert ha nagyon forr alatta a víz, a csokoládé megkeményedik ahelyett, hogy fölolvadna, s többé nem lesz alkalmas a torta bevonására.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.