Caruso torta

Caruso torta recept
Hozzávalók
•  14 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  28 dkg kristálycukor
•  fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
•  6 tojás
•  9 dkg őrölt mogyoró
•  18 dkg finomliszt
•  20 dkg étcsokoládé
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt

Elkészítés módja

1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a cukorral, elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.

2. A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

3. Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, belisztezünk, a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.

Caruso torta recepthez fűződő történet, jótanács

Több cukrászmesterünk közösen kreálta ezt a finomságot a világhírű tenorista tiszteletére, aki 1907-ben járt nálunk.

A leírásban szereplő Caruso torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.