Caruso torta

Elkészítés módja
1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a cukorral, elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.
2. A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
3. Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, belisztezünk, a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.
Caruso torta recepthez fűződő történet, jótanács
Több cukrászmesterünk közösen kreálta ezt a finomságot a világhírű tenorista tiszteletére, aki 1907-ben járt nálunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.