Tejfölös, diós torta
Elkészítés módja
1. A sütőt bekapcsoljuk, és közepesen forróra előmelegítjük. Ez pontosan elég idő arra, hogy összeállítsuk a tésztát. A tejfölt egy tálba kanalazzuk; de a poharat nem dobjuk ki, mert a továbbiakban ez szolgál majd a mérésekhez. A megolvasztott vajat (margarint), a cukrot és a lisztet a tejfölre öntjük. A sütőport, a citromhéjat és a durvára vágott diót rászórjuk, a tojást beleütjük. Fakanállal összekeverjük és egy 26 centi átmérőjű alacsony peremű, kikent tortaformába simítjuk.
2. Körben a fél diógerezdekkel díszítjük, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 percig sütjük.
3. Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk, s minden szeletre 1-1 kiskanálka narancslekvárt halmozunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.