Eperkrémes fánk
Elkészítés módja
1. Az alaprecept szerint megsütjük a fánkokat. Amikor kihűltek, recés késsel a felső harmadukat levágjuk, ezek lesznek a kalapok.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és kicsumázzuk. Turmixoljuk, az így kapott kb. 2,5 deci eperpürét egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a tejet, a pudingport, a cukrot, és habverővel szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Ehhez elég éppen csak 1 percig forralni. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojáshabot azonnal beleforgatjuk.
3. Ezt a forró eperkrémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük, a fánkok üregébe nyomjuk, és hűlni, szilárdulni hagyjuk.
4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt eperkrémre nyomjuk. A tésztakalapokra porcukrot szitálunk, óvatosan a tejszínhabra illesztjük, és már tálalhatjuk is.
Eperkrémes fánk recepthez fűződő történet, jótanács
A tejszínhab, különösen a gyengébb minőségű tejszínből vert, hamar összeeshet, ezért csak tálalás előtt nem sokkal töltsük a fánkokba. Ha mégis több órát kell állnia, habfixálóval keményíthetjük, ezzel verjük habbá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.