Eperkrémes fánk

Eperkrémes fánk recept
Hozzávalók
•  az alaprecept szerint elkészített égetett tésztafánk
a krémhez:
•  6 tojásfehérje
•  25 dkg eper
•  5 dl tej
•  3 csomag (12 dkg) főzni való eper-ízű pudingpor
•  22.5 dkg kristálycukor
a tetejére:
•  5 dl jóféle zsíros habtejszín
•  3 evőkanál porcukor

Elkészítés módja

1. Az alaprecept szerint megsütjük a fánkokat. Amikor kihűltek, recés késsel a felső harmadukat levágjuk, ezek lesznek a kalapok.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és kicsumázzuk. Turmixoljuk, az így kapott kb. 2,5 deci eperpürét egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a tejet, a pudingport, a cukrot, és habverővel szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Ehhez elég éppen csak 1 percig forralni. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojáshabot azonnal beleforgatjuk.

3. Ezt a forró eperkrémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük, a fánkok üregébe nyomjuk, és hűlni, szilárdulni hagyjuk.

4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt eperkrémre nyomjuk. A tésztakalapokra porcukrot szitálunk, óvatosan a tejszínhabra illesztjük, és már tálalhatjuk is.

Eperkrémes fánk recepthez fűződő történet, jótanács

A tejszínhab, különösen a gyengébb minőségű tejszínből vert, hamar összeeshet, ezért csak tálalás előtt nem sokkal töltsük a fánkokba. Ha mégis több órát kell állnia, habfixálóval keményíthetjük, ezzel verjük habbá.

A leírásban szereplő Eperkrémes fánk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept, krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.