Tojáslikőrös, csokoládés torta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a porcukrot beleszitáljuk. A vaníliás cukorral ízesítjük, és 5 evőkanál vizet beleforgatunk.
2. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. A lisztet,a keményítővel,a kakaóporral, a sütőporral meg a reszelt csokoládéval összekeverjük, majd óvatosan az előzőekbe keverjük.
3. Egyharmadát kivajazott, belisztezett, 24 centi átmérőjű tortaformába simítjuk. Közepesen forró sütőben 180 °C-on kb. 16 percig sütjük. A maradék masszából ugyan így még két lapot sütünk.
4. A krémhez valókat a tejszín kivételével, lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a már csak langyos krémbe forgatjuk.
5. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül tetejét porcukorral meghintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.