Bounty-torta

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet apránként hozzáadjuk, majd hozzáforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót is. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjük, beleforgatjuk.
2. Egy 24 centi átmérőjű tortaforma alját kikenjük, belisztezzük, de vigyázzunk, hogy az oldalára ne kerüljön belőle, mert akkor itt a tésztát sütéskor visszahúzza, a közepe pedig felpúposodik. A masszával megtöltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ezután a sütőt elzárjuk, ajtaját kinyitjuk, és a tésztát még 10 percig benne hagyjuk. Ezután kivesszük, a formából kiborítjuk, hűlni hagyjuk.
3. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé apránként a kétféle cukrot meg a habfixálót hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
4. A tortakorong tetejét kb. 1 centi vastagon levágjuk, majd a belsejét is kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 centi vastag pereme maradjon. A kókuszos tejszínt a helyére töltjük, elsimítjuk, a tetejét visszaillesztjük, és rövid időre a hűtőbe tesszük.
5. A mázhoz valókat a vaj (margarin) kivételével egy lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat (margarint) beledobjuk. Amikor már szinte hideg, a tortát körben bevonjuk vele, majd egész éjjel hűtőszekrényben dermesztjük. Másnap forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Fontos: a máz nem lesz rajta szilárd, inkább pudingszerű, de ez a jó az amúgy kissé „fullasztó” kókuszhoz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.