Diótorta TT (azaz tejszínhabbal és tojáslikőrrel)
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Az olvasztott vajat (margarint) meg a rumot is beledolgozzuk.
2. Ezután a darált diót, a sütőport és a reszelt csokoládét hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd a masszát egy 24 centi átmérőjű, kikent, belisztezett tortaformába simítjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
4. A torta tetejére való tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot meg a habfixálót is beledolgozzuk. Egyharmadát csillagcsöves habzsákba töltjük, a többit a kihűlt tészta tetejére kenjük.
5. A zsákba töltöttet a torta szélén, mint egy bástyát felnyomjuk. A tojáslikőrt a torta közepén elkenegetjük, végül a tortát hűtőszekrényben dermesztjük egy éjjelen át. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Diótorta TT (azaz tejszínhabbal és tojáslikőrrel) recepthez fűződő történet, jótanács
Ha gyerekek is esznek a tortából, tojáslikőr helyett a tetejére szörpöt is tölthetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.