Banános, csokoládés tekercs (elefántkönny)

Banános, csokoládés tekercs (elefántkönny) recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  6 tojás
•  12 dkg porcukor
•  4 dkg keserű kakaópor
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  0.5 mokkáskanál sütőpor
A fordításhoz:
•  kb. 1 evőkanál finomliszt
A krémhez:
•  1 tojás
•  1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor
•  2.5 dl tej
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
•  2 egyenesebb banán
A tetejére:
•  15 dkg étcsokoládé
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 16-20 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik. A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, de nem dobjuk el, hanem ennek segítségével föltekerjük a tésztát, és bele is csomagoljuk felhasználásig.

2. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük, az egyiket a kakaóval barnára színezzük.

3. A tésztát – miután kihengergettük – a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat felénk eső oldalára hosszában rárakjuk. Szorosan föltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk.

4. A mázhoz az étcsokoládét a vajjal (margarinnal) fölolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

A leírásban szereplő Banános, csokoládés tekercs (elefántkönny) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Banános, csokoládés tekercs (elefántkönny) recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8179 2013. 11. 23. 19:29 Válasz

    Esetleg mutassa meg itt mindenkinek.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7940 2013. 10. 25. 15:59 Válasz

    Ismerem a receptet,de másképpen készítem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Banános, csokoládés tekercs (elefántkönny) recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8179 2013. 11. 23. 19:29 Válasz

    Esetleg mutassa meg itt mindenkinek.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7940 2013. 10. 25. 15:59 Válasz

    Ismerem a receptet,de másképpen készítem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.