Rigó Jancsi

Elkészítés módja
1. A tésztához valókból egy nagy tepsiben a hagyományos módon piskótalapot sütünk (receptjét lásd külön). Amikor kihűlt, hosszában elfelezzük és az egyiket egy akkora tepsibe fektetjük, amekkorába épp belefér.
2. Közben a tetejére való csokoládét is fölolvasztjuk, majd egyenletesen a másik piskótára kenjük. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
3. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint és az összetördelt csokoládét tűzálló tálba tesszük, a vizet ráöntjük, kevergetve addig melegítjük, míg az egész sima nem lesz. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabba forgatjuk a porcukorral együtt. A tepsiben lévő tésztára simítjuk.
4. A csokitetőket szorosan egymás mellé a habra rakosgatjuk. Hűtőszekrényben 5-6 órán át dermesztjük. Végül forró vízbe mártott késsel a bejelölt csokoládétetők mentén fölszeleteljük.
Rigó Jancsi recepthez fűződő történet, jótanács
Az 1800-as évek végén Európa-szerte szenzációt keltett a híres magyar cigányprímás, Rigó Jancsi és Chimay hercegné szerelme. A szőke szépség Párizsban hagyta férjét és két gyermekét, elszökött kedvesével, akivel később össze is házasodott. Egy élelmes pesti cukrász kihasználva a szenzációsorozatot, új süteményt kreált, melyet Rigó Jancsiról nevezett el.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.