Rigó Jancsi

Rigó Jancsi recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  4 tojás
•  4 csapott evőkanál kristálycukor
•  3 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 csapott evőkanál keserű kakaópor
•  2 evőkanál olaj
a krémhez:
•  6 dl habtejszín
•  1 púpozott evőkanál zselatinpor
•  15 dkg étcsokoládé
•  1 dl víz
•  5 púpozott evőkanál porcukor
a tetejére:
•  15 dkg étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A tésztához valókból egy nagy tepsiben a hagyományos módon piskótalapot sütünk (receptjét lásd külön). Amikor kihűlt, hosszában elfelezzük és az egyiket egy akkora tepsibe fektetjük, amekkorába épp belefér.

2. Közben a tetejére való csokoládét is fölolvasztjuk, majd egyenletesen a másik piskótára kenjük. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

3. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint és az összetördelt csokoládét tűzálló tálba tesszük, a vizet ráöntjük, kevergetve addig melegítjük, míg az egész sima nem lesz. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabba forgatjuk a porcukorral együtt. A tepsiben lévő tésztára simítjuk.

4. A csokitetőket szorosan egymás mellé a habra rakosgatjuk. Hűtőszekrényben 5-6 órán át dermesztjük. Végül forró vízbe mártott késsel a bejelölt csokoládétetők mentén fölszeleteljük.

Rigó Jancsi recepthez fűződő történet, jótanács

Az 1800-as évek végén Európa-szerte szenzációt keltett a híres magyar cigányprímás, Rigó Jancsi és Chimay hercegné szerelme. A szőke szépség Párizsban hagyta férjét és két gyermekét, elszökött kedvesével, akivel később össze is házasodott. Egy élelmes pesti cukrász kihasználva a szenzációsorozatot, új süteményt kreált, melyet Rigó Jancsiról nevezett el.

A leírásban szereplő Rigó Jancsi recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.