Csokoládés-meggyes szelet

Elkészítés módja
1. Először a tésztát készítjük el. Ehhez a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tejet és az olvasztott, de semmiesetre sem meleg vajat (margarint) beledolgozzuk.
2. A lisztet a sütőporral, az apró kockákra vágott csokoládéval és a kakaóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.25 percig sütjük.
3. A meggyet megmossuk, kicsumázzuk. A meggylekvárt kissé megmelegítjük, egyenletesen a tésztára kenjük, majd a meggyszemekkel tetszetősen kirakjuk. Tálalás előtt porcukrot szitálunk a tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.